Pers

Riskant spel van auteur Herman Heinsbroek
Riskant spel - Herman Heinsbroek

Pers HR cover downloaden

Riskant Spel, het thrillerdebuut van Herman Heinsbroek

Politiek geëngageerde thriller van voormalig minister nu in de boekhandel. 

Vught, 19 januari 2015 –  Vanaf vandaag ligt de politiek geëngageerde thrillerRiskant Spel van Herman Heinsbroek in de Nederlandse Boekhandel voor €19,95. De Ebook versie kost € 14.95. Riskant Spel is het thrillerdebuut van ondernemer en voormalig minister van Economische Zaken Herman Heinsbroek. Riskant Spel wordt uitgegeven door Umbrella Park Publishing uit Vught.

In Riskant Spel kidnapt een ontspoorde wereldverbeteraar mediatycoon Ben Zandstra en zijn bloedmooie dochter Maya. Het is de ontvoerder niet te doen om losgeld. Zijn misdrijf is een verknipte manier om brede aandacht te vestigen op het waanidee dat Ben met zijn media-imperium alle fatsoensnormen om zeep helpt. Wat Ben en Maya vervolgens doormaken, is pure horror. Maar tegelijkertijd wordt de ontvoering voor hen een ontdekkingsreis. Ze komen veel te weten over zichzelf, over de verhouding tot elkaar, hun familie, de maatschappij. En een ongemakkelijke vraag dringt zich aan hen op: is het wel alleen waanzin die de kidnapper drijft? Heeft hij niet toch een punt?

Theo Veenhof, Eindredacteur Dan Brown, Inferno: “Herman Heinsbroek geniet in Nederland brede bekendheid als een onorthodoxe, out of the box denkende ondernemer, politicus en mediaman. Nu maken we voor het eerst kennis met een Heinsbroek die we nog niet kenden: de literator.  Heinsbroek zou Heinsbroek niet zijn als hij in zijn roman geen blijk gaf van zijn engagement. Maar hij weet dat te verpakken in een scherp gesneden, bloedstollend spannende pageturner. Herman Heinsbroek is een te markante man om onomstreden te zijn, maar vriend en vijand zullen het over één ding eens zijn: we zijn een thrillerauteur van formaat rijker.

Heinsbroek over Riskant spel: “Het boek behandelt vanuit verschillende gezichtspunten en in een spannende setting een actueel onderwerp: De invloedrijke rol die de media spelen in ons dagelijks leven. Gaat het alleen nog maar om oplage- en kijkcijfers? Bepalen de media steeds meer onze gemoedstoestand, ons oordeel en ons gedrag en worden daarbij de journalistieke spelregels nog wel serieus genomen? Kortom worden we geleefd?

Teneinde de discussie daarover op het scherpst van de snede te bewerkstelligen, ontvoert de radicale idealist en wereldverbeteraar Bram Rietveld mediatycoon Ben Zandstra en zijn dochter Maya. Dit leidt tot dramatische gebeurtenissen en felle meningsverschillen tussen de kidnapper en zijn slachtoffers die zich in hoog tempo afspelen. Steeds weer neemt het verhaal een nieuwe, onverwachte of dramatische wending. De ontvoerder schrikt er bovendien niet voor terug zijn eisen op een gewelddadige manier kracht bij te zetten. En wat zijn dan die eisen? Tegelijkertijd wordt de ontvoering voor Ben  en Maya een ontdekkingsreis. Ze leren elkaar in bizarre omstandigheden op een geheel andere manier kennen en hebben in hun gevangenschap gesprekken zoals die zelden tussen vader en dochter plaats vinden. Bovendien hebben diverse familieleden zo hun eigen problemen die van grote invloed op de ontvoering lijken te zijn. Gaan Ben Zandstra en zijn dochter de horror ontvoering overleven en krijgt de kidnapper zijn zin?

Een boek dat je, als ik de vele proeflezers mag geloven,  in een ruk wilt uitlezen, dat naar ik hoop tot nadenken stemt én met een verrassend einde.”

 

Riskant Spel, 382 blz, Paperback € 19.95, Ebook €14.95
ISBN/EAN paperback: 978-90-823135-0-5
ISBN/EAN Ebook: 978-90-823135-1-2

 

Noot voor de redactie
Voor een recensie-exemplaar en/of een interview met de auteur kunt u contact opnemen met:
Trix van Alphen
www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl